Skru tiden tilbake med trådløft

Skru tiden tilbake med trådløft

Det er flott å bli eldre, det er flott å faktisk kunne bli eldre. Men opplever du å se eldre ut enn du føler deg? 

Det gjør jeg. Derfor bestemte jeg meg for å prøve trådløft, en «mini facelift» uten kirurgi som skrur tilden tilbake på en naturlig og skånsom måte. Metoden strammer opp slapp hud og gir ansiktet et friskere og glattere utseende. Og ikke nok med det, behandlingen har lite nedetid og et langvarig resultat på hele 2-5 år! 

Tunge øyelokk og sure munnviker? Nei takk. 

Har du tunge øyelokk som får deg til å se trøtt og sliten ut, selv om du sover søtt som et barn om natten? Kanskje du har fått sure munnviker som får deg til å se ut som Grumpy Cat? Joda, det kan jo være den uka i måneden, men det får være måte på. Eller vil du rett og slett ha litt mer «fox eyes» à la supermodellsøstrene Gigi og Bella Hadid?

Arv, miljø og hvordan vi tar vare på huden vår spiller en rolle, men etter hvert kommer vi ikke unna. Når huden eldes, faller bindevevet sammen slik at det mister fasthet og volum, noe som fører til rynker og slapp, hengende hud.

Dette opplever vi på forskjellige måter, og ikke alle synes vi eldes med stil slik som George Clooney. Det som kan være sjarmerende for deg, kan være sjenerende for meg. 

Personlig er jeg ikke spesielt glad i mine sure munnviker og tunge øyelokk. Hvor gøy er det å høre «ikke se så sur ut ‘a!» når du slett ikke er det? Eller at du får Sad Sam-øyne av eyelineren i stedet for den kule partystreken du fikk før i tiden? Ugh. Nei takk. 

Så jeg bestemte meg for å få utført trådløft av dyktige Sandra, gründer og eier av Beauty Medical, som også trygt kan legge til trådløft i listen over en rekke behandlinger hun utfører med perfeksjon og glans. 

Grumpy cat har sin sjarm, men ikke ikke en slik sjarm JEG vil ha.

Hva er egentlig trådløft og hvordan utføres behandlingen?

Trådløft er en serie kirurgiske tråder med små knuter som tres inn under huden. Knutene gjør at tråden kan trekkes under huden i én retning men ikke den andre, og vil bli hengende der når man slipper. Etter så å ha strammet trådene og fått det resultatet man ønsker, klippes endene som forsvinner inn under huden. 

Trådene blir liggende i huden i rundt ett år før de løser seg opp i vevet, og i løpet av denne perioden vil trådene og trådenes knuter ha stimulert ny produksjon av kollagen og elastin, slik at huden blir fastere. 

I tillegg øker dannelsen av naturlig hyaluronsyre, det samme som brukes i fillere for å bygge volum i ansikt og lepper, og som opprettholder fuktbalansen i huden slik at rynker blir mindre synlige.

Og nei, behandlingen er ikke smertefull, jeg fikk bedøvelse. Skal innrømme at det til tider kunne være litt ubehagelig og at jeg kunne kjenne noen stikk her og der, men spesielt vondt var det ikke.

Etter behandlingen er huden litt øm og hoven, men det er minimalt. Det er kun de små bitene med kirurgisk tape over stikkstedene som viser tegn på at jeg har «gjort noe». Jeg ser ikke verre ut enn at jeg går på butikken etterpå uten å skjemmes. Det er nesten litt verre å være forsiktig med mimikken og å sove på ryggen de første dagene, men alt i alt er det en liten pris å betale. 

*

Det som kan være sjarmerende for deg, kan være sjenerende for meg. 

*

Naturlige og langvarige resulater uten bivirkninger

Jeg valgte å gjøre trådløft på bryn i første omgang. Rett etter behandlingen kunne jeg se et lite, men merkbart løft av brynene. Etter 2-3 uker kunne jeg virkelig se en forskjell! Brynene var løftet i en flatterende bue inn mot tinningene og øyelokkene kom mer til syne. 

Jeg ble så begeistret at jeg ikke kunne komme meg fort nok ut for å kjøpe nye øyeskygger og eyelinere, nå var det plutselig gøy å sminke seg igjen! Og ikke nok med det, full effekt oppnås etter 8-12 måneder, så resultatet blir jo bare bedre og bedre etterhvert. 

Så da er det vel bare å si bye bye botox? Både ja og nei. Faktisk er det en fordel å ta litt botox i panneområdet et par uker i forveien hvis du skal utføre trådløft på bryn, da får du nemlig ikke brukt så mye mimikk, som igjen fører til et bedre resultat.

Etter brynsløftet var det ingen tvil, her skulle sure munnviker og heng på kinn og kjevelinje også få seg en liten oppstramming. Som sagt, så gjort. Sandra sto til tjeneste igjen, og også denne gang ble jeg overveldet over hvor fint og naturlig det blir. 

Resultatet er et yngre og friskere ansikt, men som også viser at jeg har levd litt. Det er denne balansen som gjør det hele så naturlig og perfekt i mine øyne. Trådløft har nå blitt en favoritt hos jentene på Beauty Medical, og med god grunn.

Ingen tvil om at Bella Hadid har fått seg et realt brynsløft.
Ariana Grande har også fått løftet brynene.